از سفره های  شرقی تا خوراکهای فرانسوی، قرن نوزدهم میلادی
از سفره های شرقی تا خوراکهای فرانسوی، قرن نوزدهم میلادی

دومینیک کارنوا ترابی

دوره 16، شماره 31 ، شهریور 1399، ، صفحه 7-28

https://doi.org/10.22129/plume.2020.235349.1148

چکیده
  متن حاضر بخش دوم از مجموعۀ دو مقاله ایست که بخش اول آن قبلا در شمارۀ بیست و نهم مجلۀ « قلم» به چاپ رسیده است. به دنبال طرحی که در قسمت اول این مجموعه مطرح شد و به بررسی تاثیر محصولات و خوراک‌های شرقی ...  بیشتر
سوسیس به سبک ایرانی و بِه با قیماق. 
خوراک های مشرق زمین در سفره فرنگیان، قرن هفدهم تا نوزدهم
سوسیس به سبک ایرانی و بِه با قیماق. خوراک های مشرق زمین در سفره فرنگیان، قرن هفدهم تا نوزدهم

دومینیک کارنو ترابی

دوره 15، شماره 29 ، شهریور 1398، ، صفحه 63-81

https://doi.org/10.22129/plume.2019.191760.1100

چکیده
  متن حاضر بخش اول از مجموعۀ دو مقاله است. از قرن هفدهم تا نوزدهم میلادی محصولات و خوراک‌های شرقی به عادات غذایی روزمرۀ فرانسوی‌ها و دیگر اروپائیان راه یافت. به موازات این، سفرنامه‌ها که بسیار مرسوم شده ...  بیشتر
کلام جهان است،
کلام فارماکون است
کلام جهان است، کلام فارماکون است

دومینیک کارنو ترابی؛ نازنین سنجری

دوره 14، شماره 27 ، شهریور 1397، ، صفحه 23-47

https://doi.org/10.22129/plume.2018.115819.1044

چکیده
  در رمانهای امین معلوف هر سفری از غربال واژه‌ها می‌گذرد و همین جاست که داستان موجود بی‌کلام آغاز می‌شود، موجودی که قادر به سخن گفتن نیست، موجودی که سخن نمی‌گوید. در این مقاله هدف بررسی آثارمعلوف است ...  بیشتر
بارتلمی و کتابخانه شرقی
بارتلمی و کتابخانه شرقی

دومینیک کارنوا ترابی

دوره 8، شماره 15 ، شهریور 1391، ، صفحه 71-82

https://doi.org/10.22129/plume.2012.48867

چکیده
  بارتلمی دربولو دو مولن ویل، نویسنده کتابخانه شرقی است. این اثر دایره المعارفی دربار کلیه شناختهایی است که عصر کلاسیک از شرق در دوره سه امپراطوری مسلمان داشته امپراطوری عثمانی، ایران و هند در عصر مغول. ...  بیشتر
ادبیات، نقد و اینترنت
ادبیات، نقد و اینترنت

کارنوا تورابی

دوره 1، شماره 2 ، اسفند 1384، ، صفحه 44-65

https://doi.org/10.22129/plume.2005.48725

چکیده
  این مقاله بررسی منابع اینترنتی مختص به ادبیات است. در آغاز به معضلات و مشکلاتی پرداخته می شود که پژوهشگران بویژه دانشجویان به هنگام جستجو در سایت های مختلف اینترنت بدان برخورد می کنند. آنگاه در چندین ...  بیشتر